Filmek

Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

A Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe) című film C.S. Lewis nagy sikerű, azonos című könyve alapján készült 2005-ben. A 140 perces amerikai filmet a családi, fantasy és kalandfilm kategóriákba sorolhatjuk.

 • Szereplők:
   William Moseley – Peter Pevensie
   Anna Popplewell – Susan Pevensie
   Skandar Keynes – Edmund Pevensie
   Georgie Henley – Lucy Pevensie
   Tilda Swinton – Fehér boszorkány
   James McAvoy – Mr. Tumnus
   Jim Broadbent – Kirk Professzor
 • Stáblista: Andrew Adamson (rendező); Mark Johnson és Philip Steuer (producerek); Ann Peacock, Andrew Adamson, Christopher Markus és Stephen McFeely (forgatókönyvírók); Harry Gregson-Williams (zene); Donald McAlpine (operatőr); Sim Evan-Jones és Jim May (vágó); Isis Mussenden (jelmeztervező); Kerrie Brown (díszlettervező); Roger Ford (látványtervező)
 • Díjak, jelölések: A film az Oscar 2006-os díjátadón megkapta a Legjobb smink díjat és jelölték Legjobb hang és Legjobb vizuális effektusok kategóriákban; a BAFTA 2006-os díjátadón megkapta a Legjobb smink díjat és jelölték a Legjobb vizuális effektusok és Legjobb jelmez kategóriákban; a Golden Globe 2006-os díjátadón pedig jelölték a Legjobb eredeti filmzene és Legjobb betétdal kategóriákban.
 • Caspian herceg

  A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg helyett a saját fiát akarja a trónra ültetni. A jogos trónörökös által vezetett lázadók szeretnék visszaállítani a rendet. A régi és új barátai oldalán Peter és testvérei is harcba szállnak, hogy visszaállítsák a birodalom régi fényét és dicsőségét.

 • Szereplők:
   William Moseley – Peter Pevensie
   Anna Popplewell – Susan Pevensie
   Skandar Keynes – Edmund Pevensie
   Georgie Henley – Lucy Pevensie
   Ben Barnes – Caspian herceg
   Warwick Davis – Nikabrik
   Peter Dinklage – Trumpkin
 • Stáblista: Andrew Adamson (rendező); Mark Johnson, Philip Steuer (producer); Andrew Adamson, Christopher Markus (forgatókönyvíró); Harry Gregson-Williams (zene); Donald McAlpine (operatőr); Sim Evan-Jones (vágó); Isis Mussenden (jelmeztervező); Kerrie Brown (díszlettervező)
 • Díjak, jelölések: 2 díj (BMI Film Music Award, Teen Choice Award) és 17 jelölés.
 • A Hajnalvándor útja

  A Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja egy 2010-es 3D-s fantasy–kalandfilm C. S. Lewis azonos című regénye alapján. Ez a Walden Media Narnia Krónikái filmsorozatának harmadik része, de az előző részekkel ellentétben a 20th Century Fox forgalmazta, és megjelent Digital 3D formátumban.
  Egy évvel az előző film eseményei után a két fiatalabb Pevensie, Edmund (Skandar Keynes) és Lucy (Georgie Henley) visszakerülnek Narniába unokatestvérükkel, Eustace Scrubb-bal (Will Poulter) együtt. Csatlakoznak Narnia királyához, Caspianhoz (Ben Barnes), hogy felkutassák Narnia hét elveszett lordját, és megmentsék világukat a Sötétség Szigetén fészkelő gonosztól. A világ végéhez, Aslan országába vezető úton minden szereplőnek próbát kell kiállnia.
  A filmet 2010. november 30-án mutatták be a londoni Royal Film Performance-en, majd a nagyközönségi premierre december 10-én került sor (Magyarországon egy nappal korábban, csütörtökön) 2D-s, RealD 3D-s, Digital 3D-s és limitált előadásszámmal 4D-s változatokban.

 • Szereplők:
   Skandar Keynes – Edmund Pevensie
   Georgie Henley – Lucy Pevensie
   Will Poulter – Eustace Scrubb
   Ben Barnes – Caspian király
   Liam Neeson – Aslan hangja
   Simon Pegg – Hős Cincz hangja
 • Stáblista: Michael Apted (rendező); Mark Johnson, Andrew Adamson, Philip Steuer (producer); Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni (forgatókönyvíró); David Arnold, Harry Gregson-Williams témáinak felhasználásával (zene); Dante Spinotti (operatőr); Rick Shaine (vágó).


 • Szólj hozzá Te is!


  Hozzászólás: