Ben Barnes – Da Man interjú

A Daman magazin készített egy interjút Bennel, amit le is fordítottam nektek. Megtudhatunk pár dolgot a Westworldről és a The Punisherről is.

A legjobb ember a munkára. Az angol színész, Ben Barnes a DA MAN-nel beszélgetett a közelgő megjelenéséről a Marvel The Punisher sorozatában és a látomásáról a Westworld című sorozatról.
Ben Barnes számára a Hollywoody élet úgy kezdődött, mint egy tündérmese. Majdnem szó szerint, hiszen a Csillagpor című filmje 2007-ben került a mozikba. Aztán egy neves emberré vált, mikor eljátszotta Caspian herceget (aki később király lett) a 2. és a 3. Narnia krónikái filmekben. Ezekben a napokban azonban a televízió felé kacsintgat, hiszen főszerepet kapott a Westworld-ben, majd pedig a The Punisher-ben, amiben Jon Berthal játsza a valaha írt legsötétebb karaktert a Marvel történetében. Természetesen van pár dolog, amit el tud mondani a sorozatról és az útról, ami eddig juttatta.

Szia Ben! Örülök, hogy itt vagy. Egyértelműen izgatottak vagyunk a Punisher-rel kapcsolatban, ami még idén képernyőre kerül. Hogyan érzed magad, ahogy egyre közelebb érünk a premierhez?
Nagyon várom már, hogy elmondjam, amit eddig alkottunk. Bárminél, amin eddig dolgoztam, ezzel a tulajdonnal, felkészült vagyok az elhivatott rajongó táborral szemben. Láttam már Punisher tetkókat, pólókat, sapkákat, matricákat autókaon, amerre csak járok és remélem, hogy a sorozat megfelel majd az elvárásaiknak.
Már régóta vagy az iparban. Mégis, van valami, ami meglepett, mikor a MArvel filmen dolgoztál?
Eléggé kielégített az alapos, edzett megközelítése az anyagnak. A sorozat arról, hogy a férfiak tragédiától és traumától szenvednek, ez egyn agyon valóságos téma a szuperhős világban – de egy karakternek nincs szuperképessége és ez teszi egyedivé ezt a világot.

Mostanában úgy látja, hogy egy szuperhősös filmben vagy sorozatban lenni az egy lényeges mérföldkő, az elfogadás és a karrierkeresés megpecsételése egybegyúrva. Mit gondolsz?
Nem hinném. Bármilyen filmet szeretek megnézni, még a bombasikereket is. És szép dolog belevonni abba a világba, amit annyira ismerünk. Minden színész elképzeli, hogy ha szuperhős vagy gonosz lenne, akkor ki lenne? Az én esetemben, nem az, akire gondoltam volna, de örülök megformálni egyet, anélül, hogy annyi elvárás lenne felé.
Egy személyes megjegyzés: mi a legjobb abban, hogy a Punisher részese lehetsz?
Jon Bernthal hatalmas pozitívum. A kegyelme, a vezetői képessége, a humora és ahogy kihív. A legjobb Frank Castle szerepére.

Mi volt a legnehezebb? Vagy mondhatni a legnagyobb büntetés?
Ha! Elég nagy kihívás volt egy olyan karaktert találni, aki a Megtorló ellentéte lehet. Amikor egy karakter parancsoló, erőszakor és karizmatikus, kihívás találni egy olyan karapter, aki kiegyenlíti vagy kiegészíti. Fizikailag is elég fárasztóak voltak az akciójelenetek – sokat forgattunk hideg estéken Brooklynban, New Yorkban. Mindig volt valami balesetem vagy más egyéb a felvételek között.

A Westworld visszatérését is várjuk jövőre. Van valami, amit elmondhatsz nekünk, hogy mire számítsunk a 2. évadban?
Bárcsak tudnék valamit. De ha mégi, nem mondhatnék semmit.

A Westworld kritikikai és kereskedelmi siker. Fél évvel az évadzáró után, szerinted mi volt a kulcs ehhez a sikertörténethez?
Szerintem a sorozatírók látomásai a minden. A főforrás Michael Crichtontól ered, ami jó kiinduló pont, de ahogy Jonah és Lisa (Jonathan Nolan és Lisa Hay sorozatkreátorok) szerkesztettek össze minden szegletét a sorozatnak a designtól a szereplőkön keresztül a zenéken át a csavarokig. Nagyon különleges tehetségek és nem tudok ennél több jó dolgot róluk.

A Westworldre visszanézve, a Punisher forgatásán töltött időre vagy bármilyen más szereplésedre, melyik szerep volt az, amelyik teljes váltás volt a karrieredben? És miért?
Szerintem a Narnia krónikái hozott elő ténylegesen a sötétségből és adta meg nekem a lehetőséget, hogy karriert csináljak a színészkedésből. A Westworld adta meg a bátorságot, hogy együtt dolgozhatok a legkreatívabb emberekkel a szakmában és nagyon büszke vagyok a Jackie és Ryan filmre is. Nagyon szerettem azt a filmet és szerintem módot találni egy befejezett filmet, amire büszke lehetsz, fontosabb cél, mint az elismerés és a bizonytalanság.

És most egy teljesen más dolog: néhány éve, mikor elkezdtük felfedezni az angol színészek felemelkedését Hollywoodban – az úgynevezett “britinvázió”. Milyen érzés most, brit színészként az amerikai filmiparban dolgozni?
Szerintem a trendek és momentumok hatással lehetnek bizonyos szerepválasztásokra, de általában szeretek reménykedni – vagy néa úgy tennie -,hogy a legjobb férfi vagy nő fog dominálni és megkapni a szerepet. De van a csalódás és az ujjongás, bármelyik szinten vagy.

Még mindig arról, hogy milyen színésznek lenni a mai filmiparban: mennyire fontos, hogy aktív közösségi oldalad legyen a karriereddel egyhuzamban?
Biztosan lehet, de én csak egy eszközként használom, hogym egosszak valamit magamról azokkal, akik támogattak és nézik a filmjeiket és a sorozataimat – és a színdarabokat, amikor épp van egy. És persze, hogy halljak róluk. Ez egy tökéletes fórum erre és hihetetlenül hűséges támogatóim vanna, néhány esetben már több éve, de most kapok egy kis bepillantást a gondolataikba.

Mindent egybevéve, boldog vagy azzal, ahol most vagy?
Nagyon és izgatottan várom, mi lesz legközelebb.

Mi lenne a következő mérföldkő, amit elszeretnél élni?
Nem igazán látok mérföldköveket karrierszinten. Szeretném folytatni az érdekes projektek keresését, amire elkötelezhetem magam.

Amugy most van valami, amin dolgozol? Új film vagy sorozat?
Van most egy sorozat és lehetőleg egy másik projekt a láthatáron, de nem akarom elkiabálni.
Munkán kívűl, mi az amire még elhivatott vagy? Mit csinálsz általában, amikor magadra szánsz egy kis időt?
Imádom a történeteket, filmeket és a sorozatokat. Szerencsére, mindig előtudok keresni egyet, mikor a kanapémon ülök. Nagyon imádom a színházat, a komédiát és az elő zenét. Szeretem a teniszt, nézni és játszani is. Szerencsés vagyok a barátaimmal, akik szeretnek főzni, játszani vagy elmenni kalandtúrákra, szóval szeretek csatlakozni hozzájuk, mikor nem dolgozom.

Vegyük például a Twitter faladat, néha eléggé képben vagy a jelenlegi ügyekkel és aktivizmussal. Vannak bizonyos ügyek, amiket támogatsz vagy benne vagy?

Nem tudok mit tenni, mint belemenni, mikor a világ összezavarja magát és nem érzed magad kontrollálva vagy a hangod elcsuklik. Szóval, ha valahogy tudok segíteni a hangommal, akkor ott vagyok és segítek azoknak, akik nem érzik magukat szilárdnak. Vannak ügyek, amiket mindannyian figyelembe vehetnénk és támogathatnánk; és vihetnén előre az egyenőség nevében a versenygésért, a nemekért és az olyanokért, amik sokkal személyesebbek számomra, mint például a Make-A-Wish adomány szervezet és így tovább.

Hogyan dolgozod fel a nyomást és a megjelenéseket, amik a celeb státusszal jönnek? Főleg, hogy ilyen emlékezetes szerepekben vagy…
Az új megjelenési formát a Westroldnél elég pozitívnak találtam. Szerintem Logen az a srác, akire bizonyos srácok reagálnak és örülnek, hogy szólhatnak nekem New York utcáin, hogy mennyire pöcs vagyok – amit bóknak veszek, akárhogy is értették.

És az utolsó kérdés: mi az első számú titkod a boldogságra?
Mindenek felett önmagadhoz légy hű. Tudom, elég bunkóság Shakespeare-t idézni egy interjúban, de az édeaspám mindig ezt idézte nekem és szerintem autentikusan a saját életed kulcsa is az lesz, hogy ne vigyél mérget a körülötted lévő világba.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.08.09.


Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás:


1 / 1 oldal1