Will Poulter – Interview Magazin cikk

Mint említettem az előző bejegyzésben, hogy elhozom nektek az Interview Magazin által írt cikket, lefordítva. Itt is lenne (:

Will Poulternek 3 filmposzter van feltéve a házában – a Blöff, a Zero Dark Thirty és a Nagymenők -, a szentháromság, ami elég jól reprezentálja a 24 éves londoni szuper Hollywoodi felemelkedését. Poulter szerepelt már a Blöff sztárjával, Brad Pittel az idén, a War Machine című filmben. De eljött az ő ideje, mint a rasszista zsaru a Detroit című filmben, a Zero Dark Thiry rendezőjének legújabb filmjében, ami felkelti majd ideálja, Martin Scorsese és a többi filmrendező figyelmét. Addig is egy kis nyers ismertető a filmről: Poultert Krauss szerepében láthatjuk, a karakter egy valós személyen alapul, aki az 1967-es rasszista felkelések alatt szolgált.
Bár ez a történetmesélés racionálisan a bántalmazás által lett motiválva, amikor is ez volt a legfőbb jelenség, a színésznek nem ez volt az első ilyen szereplése: 2008-ban, amikor még csak 12 éves volt, szerepelt a Rémbó fia című filmben, egy kult komédiában, aminek középpontjában két kisfiú áll, akik összebarátkoznak, mikor kisfilmet készítenek Sylvester Stallone Első vér című filmje alapján. Majd Poultert láthattuk a Narnia krónikái: A Hajnalvánor útja (2010), aztán a Családi üzelmek (2013) filmekben. A legkeményebb filmszerződése a fiatal prémvadász szerepe volt Leonardo DiCaprio és Tom Hardy mellett A visszatérőben. Ez egy fárasztó nyolc hónapos forgatás volt, mesélte, majdnem megtörte. Összességében, megérti, hogy a nehézségek sok mindent kitisztítanak. ”Ezáltal rájöttem, hogy nagyon is függök a nehézségektől, ami a színészettel járnak.”
Áttérve a Detroitra. Miután elfogadta a projektet, Poulter kereső üzemmódba kapcsolt: elkezdett zsaru filmeket nézni, megnézett sok civil megmozdulásról szóló filmeket és olyan YouTube videókat, amit a rendőr életről szólnak. ”A műveletlen gondolatokat kezdtem el felépíteni, ami még inkább a rasszista megmozdulást mutatja be.” – mondja. – ”Figyeltem az embertelenséget és az ártatlan emberek bűnössé nyílvánítását, egy teljesen kitalált információ alapján, ami megfelelt az amerikai kultúrának.”
Poulter megigéző alakítása a gonoszságban és a gyűlöletben rejlik, és sorsa az olyan filmes rossz zsaruk útjára lépni, mint például Denzel Washington a Kiképzésban és Sean Penn a Színekben. ”Az ilyesfajta szerepekben nincs büszkeség vagy élvezet.” – mondja Poulter, aki kevésbé háborodik fel azon az ötleten, hogy a rendszer hibáit mutassa meg. – ”Úgy láttam, hogy ez egy olyan lehetőség, ahol leránthatjuk a leplet az ilyen rasszista karakterekről. Krauss a rossz zsaruságot mutatja be, a rassz által motivált rendőröket mutatja be, amiből sajnos nagyon sok van. Már egy is túl sok.”

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.09.09.

Ben Barnes – Da Man interjú

A Daman magazin készített egy interjút Bennel, amit le is fordítottam nektek. Megtudhatunk pár dolgot a Westworldről és a The Punisherről is.

A legjobb ember a munkára. Az angol színész, Ben Barnes a DA MAN-nel beszélgetett a közelgő megjelenéséről a Marvel The Punisher sorozatában és a látomásáról a Westworld című sorozatról.
Ben Barnes számára a Hollywoody élet úgy kezdődött, mint egy tündérmese. Majdnem szó szerint, hiszen a Csillagpor című filmje 2007-ben került a mozikba. Aztán egy neves emberré vált, mikor eljátszotta Caspian herceget (aki később király lett) a 2. és a 3. Narnia krónikái filmekben. Ezekben a napokban azonban a televízió felé kacsintgat, hiszen főszerepet kapott a Westworld-ben, majd pedig a The Punisher-ben, amiben Jon Berthal játsza a valaha írt legsötétebb karaktert a Marvel történetében. Természetesen van pár dolog, amit el tud mondani a sorozatról és az útról, ami eddig juttatta.

Szia Ben! Örülök, hogy itt vagy. Egyértelműen izgatottak vagyunk a Punisher-rel kapcsolatban, ami még idén képernyőre kerül. Hogyan érzed magad, ahogy egyre közelebb érünk a premierhez?
Nagyon várom már, hogy elmondjam, amit eddig alkottunk. Bárminél, amin eddig dolgoztam, ezzel a tulajdonnal, felkészült vagyok az elhivatott rajongó táborral szemben. Láttam már Punisher tetkókat, pólókat, sapkákat, matricákat autókaon, amerre csak járok és remélem, hogy a sorozat megfelel majd az elvárásaiknak.
Már régóta vagy az iparban. Mégis, van valami, ami meglepett, mikor a MArvel filmen dolgoztál?
Eléggé kielégített az alapos, edzett megközelítése az anyagnak. A sorozat arról, hogy a férfiak tragédiától és traumától szenvednek, ez egyn agyon valóságos téma a szuperhős világban – de egy karakternek nincs szuperképessége és ez teszi egyedivé ezt a világot.

Mostanában úgy látja, hogy egy szuperhősös filmben vagy sorozatban lenni az egy lényeges mérföldkő, az elfogadás és a karrierkeresés megpecsételése egybegyúrva. Mit gondolsz?
Nem hinném. Bármilyen filmet szeretek megnézni, még a bombasikereket is. És szép dolog belevonni abba a világba, amit annyira ismerünk. Minden színész elképzeli, hogy ha szuperhős vagy gonosz lenne, akkor ki lenne? Az én esetemben, nem az, akire gondoltam volna, de örülök megformálni egyet, anélül, hogy annyi elvárás lenne felé.
Egy személyes megjegyzés: mi a legjobb abban, hogy a Punisher részese lehetsz?
Jon Bernthal hatalmas pozitívum. A kegyelme, a vezetői képessége, a humora és ahogy kihív. A legjobb Frank Castle szerepére.

Mi volt a legnehezebb? Vagy mondhatni a legnagyobb büntetés?
Ha! Elég nagy kihívás volt egy olyan karaktert találni, aki a Megtorló ellentéte lehet. Amikor egy karakter parancsoló, erőszakor és karizmatikus, kihívás találni egy olyan karapter, aki kiegyenlíti vagy kiegészíti. Fizikailag is elég fárasztóak voltak az akciójelenetek – sokat forgattunk hideg estéken Brooklynban, New Yorkban. Mindig volt valami balesetem vagy más egyéb a felvételek között.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.08.09.

C.S.Lewis élete a színpadon

A C.S.Lewis a színpadon: A legvonakodóbb megtérés-ben Max McLean (író, előadó, társrendező) elviszi a hallgatóságot C.S.Lewis korai életének és dramatikus változásainak történetébe. Míg néha a darab elég nehéznek érezhető, soha nem vált át okításba, de mégis megmarad annak komoly drámának, amit egy ember tud okozni.
A darab egy fájdalmas beszéddel és az “amikor még ateista voltam” mondattal kezdődik és csodával és a “most már hiszek” meggyőződéssel ér véget; a kettő között Lewis munkásságának rajongói felfedezni vélnek sok idézetet, ahogy Mclean lerajzolja a számos levelet, könyvet és esszéket, hogy egy kerek történetet alakítson ki.

A háttér egyszerű, nyugodt és McLean csodálatos előadásához alakul, hogy az töltse meg a teret. A háttérben képeket akasztottak fel a falra és elhelyeztek egy kényelmes fotelt is. A képek olyan személyeket heleznek előtérbe, akik hatással voltak Lewisra, mint ahogy egyes helyszínek is; mint például a lövészárok az I. világháborúból, a Magdalen Collage elülső része és az Addison’s Walk, ahol megrendítő beszélgetéseket folytatott J.R.R.Tolkiennel. A fotel, amiben Lewis pihenni szokott olyan, mintha társasági besélgetésben lenne a hallgatósággal és a világítás meleg és megtölti a színpadot. Néha úgy tűnik, mintha egy helyen csapdába esett volna, ahogy leírja egy felsőbb lény jelenlétét és a félelmet, hogy az elmée nincs egyedül; a világítás hidegebb lesz és olyan érzés keletkezik, hogy már-már bezártság érzetünk keletkezik.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: C.S.Lewis, Cikkek, Érdekességek, Színház DÁTUM: 2017.07.25.

TriStar – Az Ezüst trón egy bántalmazott lányról szól

A The Hollywood Reporter nemrég megjelentetett egy interjút Hannah Minghellával, aki a TriStar Pictures elnöke. Minghella megosztotta gondolatait a Narnia sorozat felélesztésével kapcsolatban, mely majd a 4. könyvvel, az Ezüst trónnal keződik; és persze elmondta mit gondol Jillről is.

Miért érezted úgy, hogy megkellett szerezned az új Narnia sorozat jogait 7 évvel azután, hogy az utolsó elkészült? És miért pont Az ezüst trón, a negyedik könyv; miért nem kezded újra?
Az elsőt a Disney készítette, ami igazán fantasztikus film. Nem hiszem, hogy a világ feltétlenül készen áll vagy kérne egy újrakezdést. Az ezüst trón egy tökéletes pillanat, hogy újra csatlakozzunk a sorozathoz, mert új karaktert mutat be, mégpedig egy Jill nevű kislányt, aki először lép be Narniába. Ha úgy nézzük, a történet egy fiatal lányról szól, akit bántalmaznak, de meg kell találnia a bátorságát, hogy ne csak magáért álljon ki, de igazából minden Narniainak erős pozitív üzenete van.

Változott-e az igazgatás a TriStarnál, mióta 2 éve te vezeted?
Egy kicsit kibővítettem. Jobban típus ismerőbbek és költségkímélőbbek lettünk. A közösnevező az összes TriStar filmnél, hogy eredetiek vagy fokozott valamilyen szempontból.

Tom Rothmannal és a Sonyval együtt dolgozva, mennyire engedékeny a TriStarral?
A TriStar mindig is fel volt osztva, ahol mindenki egy kicsit szabad kezet kapott. Mert az egész TriStar ötlet az volt, hogy összehozzuk a filmkészítőket és támogassuk őket és egy olyan helyet alkossunk, ahol nagyon kreatív vezetőjük lehetnek a filmjeiknek. Szóval igen, Tom egy kicsit engedékenyebb a TriStarral. És ezt annak is veszem, hogy nagyon elközeletett a filmkészítő-vezérelte filmekkel kapcsolatban és hogy nagyon bízik bennem és a csapatban.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Érdekességek, Filmek, Narnia DÁTUM: 2017.07.13.

A varázsló unokaöccse a 2018-as Shaw Festival-on

Úgy tűnik egy újabb Narnia rész lesz látható a színpadon, ezúttal az A varázsló unokaöccse című kötet színpadra vitele lesz a következő. Eddig az alábbiakat tudtuk meg erről a projektről:

A Narnia rajongóknak talán több, mint egy esélye lesz majd megnézni A varázsló unokaöccse színpadi produkcióját jövőre! A Shaw Fesztivál bejelentette, hogy A varázsló unokaöccse adaptációt Michael O’Brien fogja megnyitni a 2018-as szezonban. A rendező Tom Caroll lesz, aki a Stratford Fesztivál feldolgozásában készült Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt is rendezte 2016-ban.

A The Logos Theatre is részt fog venni a produkcióban. A dátumok és a jegyeladási információkat még nem tudjuk, de hamarosan bejelentésre kerülnek.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Érdekességek, Színház DÁTUM: 2017.06.18.

Ezüst trón hírek

Pár napja Joe Johnston megosztott velünk egy videót (amit azóta már nem látok), amiben elárult pár dolgot az Ezüst trónnal kapcsolatban.

Új szereposztás

Joe végre az asztalra csapott és elosztott néhány kételyt: Will Poulter többé már nem fogja alakítani Eustace Clarence Scrubb-ot az Ezüst trónban. De nem csak a kora volt az egyetlen indok:
“Will Poulter egy nagyon tehetséges színész, de túl idős már, hogy Eustace legyen. De ezentúl szeretném elkülöníteni az előtő trilógiától. Szóval egy teljesen új szereposztással fogom kezdeni.”
Poulter mostmár 24 éves, ami azt jelenti, hogy 15 évvel idősebb a karakternél, ahogy Lewis megírta az idővonalon is. A színész jelenleg a Detroit című filmben szerepel. (Ha már a szereposztásnál járunk, Johnston elmondta, hogy Pörgerág szerepére a fiatal John Cleese-t eltudná képzelni).

Új kinézet

Joe hozzátette, hogy Az ezüst trón nem fogja követni az előző Narnia filmek kinézetét.
“Teljesen másképp fog kinézni. Az én elképzelésemet fogja majd bemutatni a könyv alapján. Dolgozik velem egy produkciós dizájner, aki hamarosan neki kezd dolgozni és nagyon izgatott vagyok, hogy mennyire csodálatos lesz. Szeretném már elkezden ia filmet, nem akarok azt éreztetni, hogy ez csak egy gyors forgatás volt. Így sok forgatás a szabadban lesz majd – talán Új-Zélandon.”

Új trilógia

“Minden teljesen új lesz; ez egy új trilógia kezdete lesz. Utalni fogunk majd a karakterektre és az eseményekre az előző filmekből, ahogy a könyvek is teszik, de szerintem ez egy teljesen új trilógia lesz.”

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Érdekességek, Narnia DÁTUM: 2017.06.07.

1 / 6 oldal12345...Utolsó »