William Moseley – A rajongók nem örülnek A kishableánynak

A Disney mos dolgozik A kishableány élőszereplős filmjén, de a Conglomerate Media és a Kingsway Productions kicsit megpáholta.
Az 1837-es Hans Christian Andersen tündérmesén alapuló film talán jobban bemutatja ezt, mint az 1989-ben bemutatott Disney mese: ez a történet egy fiatal lányt követ figyelemmel, aki rátalál egy gyönyörű, elbűvölő lányra, aki azt gondolja, hogy ő a “Kishableány”.
A lány bátyja, Cam, egy újságíró, aki húgával tart egy Mississippi-beli kisvárosba, hogy megtalálják a kérdéses hableányt, akit Poppy Drayton személyesít meg.
A hableányt egy cirkuszi akváriumban látjuk úszkálni, de semmi sem bizonyítja, hogy őt a víz sodorta a partra (ahogyan a mesében). Drayton barna hajú, nem pedig vörös, így ez is nagyban eltér a rajzfilmbeli történettől.
Shirley MacLaine az előzetesben úgy mutatkozik be, mint egy rejtélyes nő, aki különlege ismerettel rendelkezik A kishableánnyal kapcsolatban.
Az előzetes már a Deadline-on be lett mutatva és a közösségi oldalak tűzben égtek és sokan borzalmasnak tartották:
@Shopah0lliQ A kishableány előzetese
@mamadyah_ Hm az új előzetes az élőszereplős Kishableányhoz érdekes…
@LocomotorM0rtis A kishableány előzetes borzalmas
@honestlycarolyn Látta már valaki A kishableány élőszereplős előzetesét? Már fent van a Youtube-on. Még csak nem is a Disney rendezte.
@crystalnt2clear Olyan csalódott vagyok, A kishableány előzetes egy szemét. Pedig olyan nagy reményeim voltak.
@Boozist Az előzetes a nem Disney rendezéső, élőszereplős Kishableányhoz úgy mutatja be a Jack&Jill-t, mint a Casablancát.
@jasmyntwo Most láttam az előszereplős A kishableány előzetest és ez határozottan nem egy Disney film. Elég furcsa.
@osnapitzrhi Megnéztem A kishableány előzetest, csalódtam, de nem baj, mert nem egy Disney film, ettől még várom.

A kommentek a Youtube videó alatt le lettek tiltva, valószínűleg, hogy a kőkemény rajongók ne rakják teli hasonló kommentekkel. A film a nyáron kerül majd a mozikba.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2017.03.17.

Simon Pegg – Új projekt Nick Frosttal

Simon Pegg újabb és újabb meglepetéseket tartogat számunkra. A Hajnalvándorútjában Hős Cincz hangját adó színész idén újabb projektbe fog, lássuk csak mit tudunk jelenleg erről:

Már több, mint 3 éve, hogy Nick Frost és Simon Pegg együtt dolgoztak volna egy TV-s vagy egy filmes projekten, de a két brit színész rajongóinak már nem kell sokat várniuk egy újabb közös munkára.

“Simon és én már dolgozunk valamin. Próbálunk valami különlegeset összehozni” – mondja Frost. – “Ez a munka még folyamatban van és talán többet mondhatunk még az idén róla.”

Frost még a ’90-es években találkozott Pegg-gel, amikor is ugyanabban a mexikói étteremben dolgozott, mint Pegg barátnője; végül elég közel kerültek egymáshoz és Simon Pegg és Jessica Hynes írtak is egy szerepet Frost számára a Channel 4-en leadott minisorozatukba, a Spaced-ben. A show-t egy fiatal felfedezett, Edgar Wright rendezte és ők hárman még három filmben is dolgoztak együtt: Shaun of the Dead, Hot fuzz és a The World’s End, ami 2013-ban jelent meg. Együtt ők voltak a The Flavor Cornetto trilógia. 2014-ben gondolkoztak azon, hogy egy újabb trilógián fognak majd dolgozni, de még nem kezdték el… mostanáig.
Frost és Pegg társírók és szereplők is voltak egy 2011-es ufókomédiában, ami ugyanúgy, mint a Spaced, alapul szolgálhat a következő projektükhöz. És nem utolsó sorban azt is megemlítették, hogy ennek a két filmnek az összedolgozása is egy álomprojekt lenne számára, ha a pénz nem lenne hozzá opció.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.03.13.

James McAvoy – Amit eddig nem tudtál róla

A Széttörve című film megjelenésekor a Buzzfeed készített egy interjút James McAvoyjal, melyben olyanokról faggatta a skót származású színészt, amit eddig nem igazán tudhattunk róla. 26 kérdést tettek fel neki és 26 választ kaptunk tőle:

1. Mi a kedvenc pizza feltéted?
Pepperoni

2. Kiskutyák vagy kiscicák?
Kiskutyák.

3. Melyik állathoz hasonlítasz a legjobban?
A vidra

4. Kedvenc étel, mikor kicsit ittas vagy?
Indi… Kínai.

5. Mi a legfurcsább tárgyad?
Egy olyasmi pata, amiből lehet teát inni.

6. Mi a legutolsó dolog, amin sírtál?
Élet! Az élet!

7. Ha lehetnél, milyen szuperhős lennél?
Egy olyan szuperhős lennék, akit Ámornak hívnak és szeretetet és barátságot visz mindenhova, ahol célbatalál a nyilával.

8. Milyen tanácsot adnál a 16 éves önmagadnak?
Csak folytasd, minden jó. Minden rendben lesz!

9. Van valami titkos tehetséged, ha igen, mi?
Igen, talán. Van valami, amit tudok? [gondolkozik], Nem, nem hiszem. Nagyon unalmas vagyok.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.03.11.

Eddie Izzard – A brit, aki humorral küzd az emberségért

Nem olyan régen jelent meg egy cikk Eddie Izzardról, így ezt hoztam el nektek. Igyekeztem a lehető legjobb módon elhozni nektek a fordítást (:

Eddie Izzard nem olyan rég megnézte a nem egészen 3 órás Gandhi filmet. Így nem meglepő, hogy a brit kommikus az első indai turnushetén jobb vendég szeretne lenni, mint elődei.
“Tudom, hogy a közös történelmünk elég rossz, de szeretnék közelebb kerülni a helyiekhez, egy jobb módon. – mondja az 54 éves humorista, aki azzal vádolja Britanniát, hogy meglopta Indiát a zászlóhasználat ügyes fortélyaival.
Az Izzard féle történésekben, a meglepően akcentusmentes India állítólag így fogadta a brit színészt: “Nem követelőzhetnek. Mi itt élünk. Mind az 500 millióan.” Amire a brit így válaszolt: “Van zászlójuk?” Egy zavart hallgatás következett. “Nos” – röffentette oda Izzad – “ha nincs zászlójuk, nem lehet országuk sem.”
Bár, hogy összeszedjük az ország képzeletét, az angol színész a bolondos-szürrealista keverékével ellátot humorérzékét tornyosítja fel – azzal a tehetséggel, ami “Az elveszett piton” becenevet hozta neki. Izzard elhozza a hóbortos, világjáró műsorát, a “Kényszerhelyzetet” Indiába – Mumbaiba február 15-én, Bengaluruba február 16-án, Delhibe február 17-én. Ezen a lélegzetelállító, 45 perces monológon keresztül – melyben olyan szellemi képeket hoz elő, mint ahogyan a vakond kotor az aranyért és Isten Darth Vaderrel harcol egy carbonara spagetti felett – a Brexit ellen tiltakozó színész reméli, hogy lebonthatóak lesznek a falak, melyeket az exkluzivista politikusok húztak fel.
“Harcolnunk kell egy még pozitívabb világért” – mondja Izzard. – “Mert enélkül az emberségnek nem fog sikerülni.”
Az “egy emberes idióta” mellett, a komikus szereti “radikálisan megfontoltnak” bemutatni magát. “Teszek radikális dolgokat, józan üzenettel” – mondja Izzard, aki 27 maratont futott le 27 nap alatt Dél Afrikában tavaly Nelson Mandela tiszteletére. Ezzel együtt a “Kényszerhelyzetet” 30 országba is elvitte és bemutatta Franciaországban, Németországban, Oroszországban és Spanyolországban.
A Yemen születésű komikus nem feltétlenül mestere azon nyelveknek, melyeken előad. “Az egész műsort megtanultam kívülről, mintha egy darab lenne és csak fel kellett mondanom” – meséli Izzard, aki egyszer egy francia taxisofőrnek gyakorolta műsorát, míg előadásra igyekezett. Mégis “Semmi munka etikám nincs” – bizonygatja Izzard, aki diszleksziától is szenved, hozzáadva, hogy pantomim összevisszaságú monológok ettől is függnek, hisz ezalatt a majdnem 30 évi karrierjében sokszor improvizált a felépítésben és csiszolásban.
Míg Izzard – aki úgy 30 éve bejelentette transzvetitását – magassarkúban, ruhában, rúzzsal, szemceruzában és kikent körmökkel vezényli le műsorait, mindig is különválasztja nemi identitását ezektől a show-któl. “Ugyanúgy vannak férfi és női genetikáim és a nőkhöz vonzódom, de az anyagiasságom nem csak erről szól” – mondja Izzard, akinek rutinja olyan dolgokat boncolgat, mint a II. világháború, hitvallás és fiúbandák.
Eddig, a legnagyobb teljesítménye a “Kényszerhelyzet” turné alatt nem csak az volt, hogy a németeknek van humoruk, hanem, hogy mindannyian. “A humorérzék emberi dolog, nem pedig nemzeti dolog” – mondja.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.03.06.

Amit eddig tudunk Az ezüst trónról

Nos szépen lassan kialakul egy biztos támpont Az ezüst trón-ról. Bár még vannak bizonytalan dolgok, de már elég sok mindent tudunk biztosra is. Itt vannak hát, mégis mennyit tudunk a filmről:

A filmet a The Mark Gordon Company és a The C.S. Lewis Company fejleszti és rendezi. A Walden Media nincs bevonva.
Poducerek: Douglas Gresham (C.S.Lewis mostohafia), Mark Gordon, Vincent Sieber és Melvin Adams
Rendező: Még bejelentésre vár
Forgatóköny: Az Academy Award jelölt David Magee (Én, Pán Péter; Pí élete) írja majd a forgatókönyvet. Jelenleg a Zöld palástös hölgynek van neve. Valamint Gresham megerősítette, hogy Borongány híres beszéde a 12. fejezetből mindenképp benne lesz a filmben.
Szereplők: Mark Gordon jelezte, hogy az eredeti szerepgárdából valószínű senki nem fog visszatérni, de ez még nincs megerősítve. Eustice, Aslan, Caspian és Trumpkin az egyetlen visszatérő karakterek a könyvben. Érdemes megjegyezni, hogy Will Poulter, aki A Hajnalvándor útjában Eustace-t alakítja, már 24 éves (Eustace Az ezüst trónban viszont 9 éves Lewis idővonala szerint – erről később lesz bejegyzés).
Szétosztás: Sony, eOne
Finanszírozás: Tristar, eOne, The Mark Gordon Company
Újrajátszás? Valahogy úgy tűnik teljesen elvágják az eddigi filmektől; legalábbis ezt a pletykát ültette el Mark Gordon rendező, hogy Az ezüst trón valószínűleg egy újrakezdés lehet a Narniának. Végülis valamilyen szempontom tagadhatatlanul egy újrakezdés lesz a történetnek, főleg ezután ahosszú szünet után… talán megmarad egy különálló folytatásnak az előző három filmhez képest.
Bemutatási dátum: Még bejelentésre vár. Gresham reméli, hogy elkezdhetik a “következő lépést az előkészületektől” még ebben az évben. Ez alapján sejthetjük, hogy 2018 lehet talán a leghamarabbi időpont a film bemutatására.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Filmek DÁTUM: 2017.02.12.

James McAvoy – Gonosz trollok lelőtték az új thrillet poénját

Sokan nagyon várják M. Night Shyamalan új filmjét
Állítólag ez lesz a rendező nagy visszatérése, aki az utóbbi években kevésbé sikeres filmeket készített. A Széttörve egy 23 személyiséggel rendelkező férfiról szól (a kiváló James McAvoy játsza) és a rajongók biztosak abban, hogy ennek a filmnek a végén is lesz egy nagy csavar, ahogyan a rendezőtől megszokhattuk.
Az interneten felhívás jelent meg, hogy aki már tudja, mi lesz a Széttörve nagy fordulata, az írja meg. Születtek is érdekes hozzászólások, amiket nem idézünk, mert nem akarjuk lelőni a poént, hiszen a legtöbben szeretnek meglepődni a moziban. A felhívás gazdája egyébként ezért kiváncsi a nagy fordulatra, mert nem akarja megnézni a filmet, de érdekli mit talált ki megint Shyamalan.

Cikk forrása: Hajdú-Bihari Napló

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2017.01.12.

1 / 3 oldal123