A varázsló unokaöccse a 2018-as Shaw Festival-on

Úgy tűnik egy újabb Narnia rész lesz látható a színpadon, ezúttal az A varázsló unokaöccse című kötet színpadra vitele lesz a következő. Eddig az alábbiakat tudtuk meg erről a projektről:

A Narnia rajongóknak talán több, mint egy esélye lesz majd megnézni A varázsló unokaöccse színpadi produkcióját jövőre! A Shaw Fesztivál bejelentette, hogy A varázsló unokaöccse adaptációt Michael O’Brien fogja megnyitni a 2018-as szezonban. A rendező Tom Caroll lesz, aki a Stratford Fesztivál feldolgozásában készült Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt is rendezte 2016-ban.

A The Logos Theatre is részt fog venni a produkcióban. A dátumok és a jegyeladási információkat még nem tudjuk, de hamarosan bejelentésre kerülnek.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Érdekességek, Színház DÁTUM: 2017.06.18.

Ezüst trón hírek

Pár napja Joe Johnston megosztott velünk egy videót (amit azóta már nem látok), amiben elárult pár dolgot az Ezüst trónnal kapcsolatban.

Új szereposztás

Joe végre az asztalra csapott és elosztott néhány kételyt: Will Poulter többé már nem fogja alakítani Eustace Clarence Scrubb-ot az Ezüst trónban. De nem csak a kora volt az egyetlen indok:
“Will Poulter egy nagyon tehetséges színész, de túl idős már, hogy Eustace legyen. De ezentúl szeretném elkülöníteni az előtő trilógiától. Szóval egy teljesen új szereposztással fogom kezdeni.”
Poulter mostmár 24 éves, ami azt jelenti, hogy 15 évvel idősebb a karakternél, ahogy Lewis megírta az idővonalon is. A színész jelenleg a Detroit című filmben szerepel. (Ha már a szereposztásnál járunk, Johnston elmondta, hogy Pörgerág szerepére a fiatal John Cleese-t eltudná képzelni).

Új kinézet

Joe hozzátette, hogy Az ezüst trón nem fogja követni az előző Narnia filmek kinézetét.
“Teljesen másképp fog kinézni. Az én elképzelésemet fogja majd bemutatni a könyv alapján. Dolgozik velem egy produkciós dizájner, aki hamarosan neki kezd dolgozni és nagyon izgatott vagyok, hogy mennyire csodálatos lesz. Szeretném már elkezden ia filmet, nem akarok azt éreztetni, hogy ez csak egy gyors forgatás volt. Így sok forgatás a szabadban lesz majd – talán Új-Zélandon.”

Új trilógia

“Minden teljesen új lesz; ez egy új trilógia kezdete lesz. Utalni fogunk majd a karakterektre és az eseményekre az előző filmekből, ahogy a könyvek is teszik, de szerintem ez egy teljesen új trilógia lesz.”

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Érdekességek, Narnia DÁTUM: 2017.06.07.

James McAvoy – Escape filmes projekt

James McAvoy mostanában sok érdekes (és jó) döntéseket hoz. A Deadline szerint a színész az Escape című filmben fog szerepelni, mely Colm McCarthy drámája lesz, vagyis az a férfi rendezi, aki az eléggé zseniális Kiéhezettek című filmet is rendezte. McCarthy ismert még a Peaky Blinders, a Ki vagy doki és a Sherlock sorozatok által is.
Az Escape egy feketelistás anyag, melyet az első alkalommal forgatőkönyvet író Vanya Asher kreált. A saját családi élményein alapul Szarajevóban, amikor Jugoszláviává alakult 1992-ben. McAvoy egy professzort fog alakítani, aki a háborús zóna mögött marad és továbbra is tanít. A Deadline elhintette, hogy ahogy a mészárlás elkezdődik, a számos lehetőség, hogy csatlakozzon a családjához gyorsan be is zárul és átkell küzdenie magát a zűrzavar között.
Hogy miért is szerette volna megvalósítani ezt a projektet, McCarthy így nyilatkozott: “Az Escape egy hihetetlenül megindító igaz történet Vanya édesapjáról és mennyire hősies lehet egy civil számára elszökni a konfliktus elől a családja érdekében. A téme olyan erőteljesen általános – hogyan vihet át a humor egy embert az őrületen; az apa igérete, hogy a fia a legerősebb vezető mindenek felett. És nem is lehetett volna izgalmasabb, mint az, hogy James McAvoy is csatlakozik a csapatunkhoz.”
Ez a történelmi projekt most nagyon is helyénvalónak tűnik, ahogy a Szíriában továbbra is folytatódik a krízis.
Az Összetörve után, a színésznek több filmje is jön az idén: az Atomszőke, a Submergence is idén kerül a mozikban; valamint két újabb X-Men film készül majd a nyáron.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek DÁTUM: 2017.06.05.

William Moseley – In Like Flynn

William Moseley új filmbe kezdett, mely az In Like Flynn címet viseli és Errol Flynn életét dolgozza fel. A Filmdroid.hu az alábbi cikket tette közzé nemrégiben:

A 30-as években vált híressé Errol Flynn, gyorsan megjegyezték a hölgyek a jó kiállású színész nevét és művei is szép sikereket értek el. Róla készít filmet Russell Mulcahy, a forgatás kezdetét vetté, amelyen az egykori sztár unokája, Luke Flynn is rajta tartja a szemét producerként. Thomas Cocquerelre bízták a főszerepet , őt esetleg a Table 19-ből vagy A Heineken-emberrablásból (Kidnapping Mr. Heineken) ismerhetjük. William Moseley, Clive Standen, Callan Mulvey, Isabel Lucas, Nathalie Kelly szintén feltűnik Mulcahy kamerája előtt. Egyelőre nem tették közzé, hogy mikor lesz az In Like Flynn premierje.
Corey Large, Steve Alberg, Alexander Djamirze és Luke Flynn forgatókönyve azt az időszakot emelte ki a színész életéből, amikor 18 éves korában barátaival Új-Guineában kalandozott. Aranyat keresett, belekóstolt a dohánytermesztésbe és a bányászatba is.
Mulcahy tette le az asztalra a Hegylakót (Highlander) és a Visszakézből (Ricochet) akciót, az utóbbi időben a Teen Wolf szériával volt elfoglalva.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Filmek DÁTUM: 2017.05.14.

Ben Barnes – WMagazine interjú

A WMagazine-nak esélye volt interjút készíteni Bennel még a Ferragamo parti alatt. Az alábbi interjút olvashatjátok most. (:

Csak egy bizonyos ember – egy bizonyos, tiszta ember – képes felvenni egy teljesen fehér öltönyt. És úgy tűnik Ben Barnes az a srác. “Nem iszom vörös bort, ha észreveszitek.” – mondja a színész. Viszont elfogadott egy tequilát, a New York-i Rose Bar ajánalati közül az egyiket, ahol Salvatore Ferragamo egy olasz ünneplést csapott az új illatának, az Uomo Salvatore Ferragamo illatnak.
Mint az illat arca,Barnes volt a parti sztárvendége és olyan vendégeket vonzott oda, mint Will Peltz, Hilary Roda és Sean Avery, Ellar Coltrane és Hilary Clinton unokaöccsét, Tyler Clintont is. Nem csak Barnes jelent meg élőben, de levetítették a rövid kampányfilmet is, melyet Francesco Carrozzinni rendezett.
“Nem megyek olyan partikra, ahol nincs egy szélesvásznú projektor, ahonnan rólam vetítenek képeket, lehetőleg lassítva” – mondja Barnes, hátrafordulva a székén, hogy lássa a filmet. – “Ezt a kis sportautót kellett vezetnem Beverly Hillsben és elég jó érzés volt. Csak olyan embert akartak, aki élvezi az életet, mert szerintem a férfiak sokszor félnek jól érezni magukat. Az illatreklámok általában egy félmeztelen férfit ábrázolnak egy sziklán ülve és olyan tekintettel, hogy majdnem megölnek. Ennél úgy voltak, hogy ‘Na mi pont az ellenkezőjét szeretnénk’, én pedig azt mondtam, hogy ‘Én megtudom csinálni’.”
A brit színész pont most fejezte be a 7 hónapos tartózkodását Brooklynban, ahol a Marvel legújabb Netflix sorozatát forgatta, a The Punishert. “Eddig soha nem töltöttem 3 napnál többet New Yorkban, erre most itt voltam 7 hónapig.” – meséli Barnes. – “Szóval most, hogy feltöltődtem, mélyebbre ásom. Élveztem, hogy milyen gyorsan Londonra emlékeztetett engem a város, sok szempontból is. Először elég félelmetes volt, de miután kitapasztaltam a metrót, utána már könnyű volt. Aztán találsz egy helyet, ahol reggelente kávét szerezhetsz; egy bevásárló helyet, így nem kell házhoz rendelned mindennap és lassan megérted, hogyan működik a város és úgy érzed mintha odatartoznál. Sokszor az életstílusunk, mint színész elég kicsapongó és nyugtalanító lehet, ha nem tudod milyen lesz a struktúrád és ahogy hozzászoktam Brooklynhoz, imádtam. Simán eltudnék vegyülni Manhattanben és darabokat nézni; vagy zenét hallgatni, vagy csak elmenni inni – és hasonlók.”
Egy szuperhősös film forgatásáról ez mondta a színész: “Elég sokszor dolgoztunk este, és sok akció és hideg este volt, sok agresszív düh. Mindent bele kell adnod, hogy visszaadd azt az energiát.”
A műsor idén kerül majd vetítésre, sok infót viszont nem kaptunk róla. Szerencsére Barnes hozzá van szokva, hogy filmszerű titkokat tartson meg, köszönhetően a Westworld-beli szerepének. Csak próbáljanak meg infókat kiszedni belőle a 2. évaddal kapcsolatban. “Ez a baj, ha az HBO-nak és a Marvelnek dolgozol: halálfájdalommal tudsz róluk beszélni. Amennyit én tudok, végeztem a Westworld-del, és hogy véeztünk az első évaddal, ezután nem tudom mi lesz. És csak ennyit mondhatok.”
Elhallgat, mikor a telefonom megszólal – a régi iskolám kér, hogy adakozzak. Mielőtt elutasítanám a hívást, Barnes kiveszi a kezemből és felveszi. Sajnos elég hangzavar volt és a hívás megszakadt, mielőtt a jelentkező rájött volna, hogy egy Marvel sztárral beszél. Ben látta, hogy a telefonomon egy Victoria Beckham kép van egy olyan pólóban, ami ez áll: “A divat ellopta a mosolyom” és megkérdezte, hogy szeretném-e megnézni mi az ő háttérképe, ami egy Gene Wilder idézet.Ahogy elővette a telefont, pont kapott egy üzenetet Susan Sarandontól.
“Írd csak meg! Jól fog hangzani” – magyarázza Barnes. “Tudod miért? A fia itt a DJ. És ő játszotta az anyukámat A nagy napban. A kritikailag elismert, nagybevételű A nagy napban.” Szünetet tart. “Borzalmas volt.” – teszi hozzá.
De elég is a nagy kötelék építésről, pillanatokkat később maga Sarandon táncol be.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Interjú DÁTUM: 2017.05.12.

Megtudtuk ki rendezi Az ezüst trónt

A tegnapi napon végre megtudtuk, hogy ki fogja rendezni a soron következő Narnia történetet, Az ezüst trón-t. A hivatalos Narnia Krónikái Facebook oldalra az alábbi bejelentés került ki:

Örömmel üdvözöljük Joe Johnstont, az Amerika kapitány rendezőjét a Narnia családban! Joe fogja rendezni a soron következő Narnia filmet, ami Az ezüst trón lesz.
Douglas Gresham így niylatkozott: “Nagyon jó hír, hogy Joe Johnston beleegyezett, hogy Az ezüst trón csapatában legyen! Olyan emberre van szükségünk, aki valóban érzi a szépet, a varázslatot, az izgalmat, beleértve a humort és a szórakozást; ezekkel az elemekkel a film teljes lesz. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak vele ezen a projekten. A legjobb filmekben a rendező elég élénk, rejtett karakter – és szerintem nekünk lett egy!”
A film producere, Mark Gordon az alábbit mondta: “Joe egy fantasztikus történetmesélő, aki egyenértékűen ismeri a legnagyobb sorozatokat és a legbizalmasabb karakterdarabokat. Mert C.S.Lewis története ikonikus és hősies, de ugyanakkor lágy, személyes és érzelmes; ő a legjobb választás, hogy Az ezüst trón a zöldvászonra vigye.”
Egy lépéssel közelebb kerültünk a filmhez! Maradjatok velünk a további hírekért!

Joe az alábbi filmek rendezésében is részt vett: Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2011), Hidalgo (2004), Jurassic Park III (2001), Októberi égbolt (1999), Jumanji (1995) és a Rocketeer (1991). Valamint ne felejtsük el: a film forgatókönyv írói, Christopher Markus és Stephen McFeely írták az Amerika kapitány trilógiát is.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Filmek, Narnia DÁTUM: 2017.04.28.

1 / 5 oldal12345