C.S.Lewis élete a színpadon – képek

A C.S.Lewis élete: A legvonakodóbb megtérés című színdarabhoz hoztam el nektek néhány képet. Ahogy a cikkben is említésre kerül, lesz majd a darabnak folytatása és így remélhetőleg kapunk még néhány képet az előadásokról. (:

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: C.S.Lewis, Képek, Színház DÁTUM: 2017.07.26.

C.S.Lewis élete a színpadon

A C.S.Lewis a színpadon: A legvonakodóbb megtérés-ben Max McLean (író, előadó, társrendező) elviszi a hallgatóságot C.S.Lewis korai életének és dramatikus változásainak történetébe. Míg néha a darab elég nehéznek érezhető, soha nem vált át okításba, de mégis megmarad annak komoly drámának, amit egy ember tud okozni.
A darab egy fájdalmas beszéddel és az “amikor még ateista voltam” mondattal kezdődik és csodával és a “most már hiszek” meggyőződéssel ér véget; a kettő között Lewis munkásságának rajongói felfedezni vélnek sok idézetet, ahogy Mclean lerajzolja a számos levelet, könyvet és esszéket, hogy egy kerek történetet alakítson ki.

A háttér egyszerű, nyugodt és McLean csodálatos előadásához alakul, hogy az töltse meg a teret. A háttérben képeket akasztottak fel a falra és elhelyeztek egy kényelmes fotelt is. A képek olyan személyeket heleznek előtérbe, akik hatással voltak Lewisra, mint ahogy egyes helyszínek is; mint például a lövészárok az I. világháborúból, a Magdalen Collage elülső része és az Addison’s Walk, ahol megrendítő beszélgetéseket folytatott J.R.R.Tolkiennel. A fotel, amiben Lewis pihenni szokott olyan, mintha társasági besélgetésben lenne a hallgatósággal és a világítás meleg és megtölti a színpadot. Néha úgy tűnik, mintha egy helyen csapdába esett volna, ahogy leírja egy felsőbb lény jelenlétét és a félelmet, hogy az elmée nincs egyedül; a világítás hidegebb lesz és olyan érzés keletkezik, hogy már-már bezártság érzetünk keletkezik.

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: C.S.Lewis, Cikkek, Érdekességek, Színház DÁTUM: 2017.07.25.

A varázsló unokaöccse a 2018-as Shaw Festival-on

Úgy tűnik egy újabb Narnia rész lesz látható a színpadon, ezúttal az A varázsló unokaöccse című kötet színpadra vitele lesz a következő. Eddig az alábbiakat tudtuk meg erről a projektről:

A Narnia rajongóknak talán több, mint egy esélye lesz majd megnézni A varázsló unokaöccse színpadi produkcióját jövőre! A Shaw Fesztivál bejelentette, hogy A varázsló unokaöccse adaptációt Michael O’Brien fogja megnyitni a 2018-as szezonban. A rendező Tom Caroll lesz, aki a Stratford Fesztivál feldolgozásában készült Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt is rendezte 2016-ban.

A The Logos Theatre is részt fog venni a produkcióban. A dátumok és a jegyeladási információkat még nem tudjuk, de hamarosan bejelentésre kerülnek.

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Cikkek, Érdekességek, Színház DÁTUM: 2017.06.18.

Caspian Herceg színpadi darab: Első 20 perc leírása

A Caspian herceg színpadi darabjának DVD kiadása még márciusig nem lesz kész, addig is kézhez kaptuk a darab első 20 percének a szövegkönyvét.
A darab égdörgés hangjával kezdődik

Narrátor (női hang): Sok évvel ezelőtt, egy Narniától távoli országban, egy Dél Tengernek nevezett világ mély vizén, egy hajónyi kalózt sodort egy szigetre a vihar…

A nyitó narráció körülbelül Aslan sorait köveit a könyvben. Egy rövid képet kapunk arról, ahogy a kalózok megtámadják a lakosokat, veszekednek egymással és egy világok közötti szakadékot fedeznek fel az egyik barlangban. A barlang hátsó fala megnyílik (mint egy szekrényajtó) és a kalózok átlépve rajta Narniába jutnak. A kalózok előhúzzák kardjaikat.
A felolvasó aztán bemutatja Caspian dajkáját (akit az író/rendező Nicole Stratton alakít). Azt látjuk, hogy egy gyermeket tart a kezében és egy bölcső mellet áll.

Nővér: … És látod, hercegem, így lettek a Telmarinok azokká az emberekké, akiket most ismersz. Emberekké, akiket majd te fogsz uralni. De mikor eljön ez az idő, ne felejtsd el a dadusod és amit tanított neked. Narnia végre újra a béke és a szabadság földje lehet, ha követed az oroszlánt, hercegem. A telmarini emberek hercege… Caspian herceg!

Elsötétül a szín

A THE ACADEMY OF ARTS BEMUTATJA
A LOGOS THEATER PRODUKCIÓJÁT
NARNIA KRÓNIKÁI: CASPIAN HERCEG

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Egyéb, Színház DÁTUM: 2017.02.28.

Caspian herceg a színpadon (képek)

Ahogy az előző bejegyzésben említettem, elhoztam nektek az előadáshoz kapcsolódó képeket. Elég sokat összetudtam gyűjteni, így van miből válogatni és nézegetni (:

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Képek, Narnia, Színház DÁTUM: 2017.01.23.

Caspian herceg a színpadon

Még 2016 augusztusában felkerült egy friss, melyben azt a hírt osztottam meg veletek, hogy Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt a színpadon is lehet látni. Nos a hírek keresése közben rábukantam, hogy a Caspian herceget is színpadra viszik. Ugyan az előadás 2016. december 16 és 2017. január 21. között volt látható, ettől függetlenül elhoztam nektek az előzeteseket, a premier videókat és egy színfalak mögötti videót is. Valamint, hogy ne csak videók legyenek, a következő frissben látni fogtok néhány képet is az előkészületekről és a fellépésről.

Local Theater Premiere’s World’s First ‘Prince Caspian’ Show | Prince Caspian Premiere at the Logos Theatre | Between The Scenes Episode 17 Prince Caspian

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Narnia, Színház, Videók DÁTUM: 2017.01.22.

1 / 1 oldal1