Galéria átalakítás

A napokban az összes galéria átnézésre kerül, hiszen az utóbbi napokban észrevettem, hogy 1-2 kép másképp jelenik meg, mint kéne. Így sok új kép újra felkerül majd, átnevezve és persze a cikkekben is átlinkelésre kerülnek majd az adottt albumok. Plusz szépen lassan új kinézeteket is készítek rájuk, mert némelyik már 2-3 éve (még az előző tárhely óta) fent van és azóta nem volt ihletem lecserélni. (:
Valamint ne felejtsetek el felnézni az oldal Facebook, Instagram, Twitter és Tumblr oldalaira (:

Ez egy rögzített poszt! A további hírek ezalatt a poszt alatt jelennek majd meg!

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Egyéb, Oldal DÁTUM: 2017.08.06.

Szobrok egy tanulmányi ösvényen

Egy tanulmányi ösvényen elhelyeztek 2 szobrot melyek Lucy-t és a lámpaoszlopot, valamint Aslant ábrázolják. Az ösvény, ahol a szobrokat elhelyezték az angliai Bansteadben található. Tudomásunk szerint a szobrok elhelyezése végleges lesz (:

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Egyéb, Képek, Narnia DÁTUM: 2017.06.26.

Caspian Herceg színpadi darab: Első 20 perc leírása

A Caspian herceg színpadi darabjának DVD kiadása még márciusig nem lesz kész, addig is kézhez kaptuk a darab első 20 percének a szövegkönyvét.
A darab égdörgés hangjával kezdődik

Narrátor (női hang): Sok évvel ezelőtt, egy Narniától távoli országban, egy Dél Tengernek nevezett világ mély vizén, egy hajónyi kalózt sodort egy szigetre a vihar…

A nyitó narráció körülbelül Aslan sorait köveit a könyvben. Egy rövid képet kapunk arról, ahogy a kalózok megtámadják a lakosokat, veszekednek egymással és egy világok közötti szakadékot fedeznek fel az egyik barlangban. A barlang hátsó fala megnyílik (mint egy szekrényajtó) és a kalózok átlépve rajta Narniába jutnak. A kalózok előhúzzák kardjaikat.
A felolvasó aztán bemutatja Caspian dajkáját (akit az író/rendező Nicole Stratton alakít). Azt látjuk, hogy egy gyermeket tart a kezében és egy bölcső mellet áll.

Nővér: … És látod, hercegem, így lettek a Telmarinok azokká az emberekké, akiket most ismersz. Emberekké, akiket majd te fogsz uralni. De mikor eljön ez az idő, ne felejtsd el a dadusod és amit tanított neked. Narnia végre újra a béke és a szabadság földje lehet, ha követed az oroszlánt, hercegem. A telmarini emberek hercege… Caspian herceg!

Elsötétül a szín

A THE ACADEMY OF ARTS BEMUTATJA
A LOGOS THEATER PRODUKCIÓJÁT
NARNIA KRÓNIKÁI: CASPIAN HERCEG

Tovább olvasom

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Egyéb, Színház DÁTUM: 2017.02.28.

Új kinézet William Moseley-val

Úgy 5 és fél hónap után úgy döntöttem leváltom az előző kinézetet. Rengeteget dolgoztam a mostanin, hiszen mindenképp tökéleteset szerettem volna feltölteni. Eredetileg egy Georgie/Skandar kinézet lett volna a Smithsonian Zoo Lion Cub Naming Ceremony esemény képeiből, viszont sehogysem sikerült úgy megoldanom az elrendezést, mint ahogy terveztem volna. Végül elkezdtem másfajta képek után keresgélni és William Moseley Out magazin fotósorozata elhozta a várva várt ihletet. A színeknél még fogok kicsit variálni, hiszen az idézetblokkban a vastagon szedett részek nehezen látszanak, így azt még alakítanom kell, de ettől függetlenül elégedett vagyok, hogy sikerült összehoznom.

Az utóbbi napokban a színészek és maga a Narnia történet körül kissé elültek a hírek – a Caspian herceg színpadra vitelét is elég nehezen találtam meg -, így folytatom majd a háttérmunkákat. Nem olyan sok van már hátra, így ha befejeztem, akkor újabb terveket szeretnék megvalósítani (:

Az Elit partnerek száma nem változott – magyarul 24 hely van, amiből jelenleg 13 üres -, és nem is tervezem változtatni. Lehet nyugodtan jelentkezni, viszont minimum 1 hónapos oldalal, hiszen ennél nagyjából már lehet tudni, hogy valamivel hosszabb távra gondolja az illető. (:

A kinézethez még visszatérve: ha esetleg valakinél elcsúszna, szóljatok és igyekszem állítani rajta. De elvileg működnie kell nagyobb képernyővel is – de ha mégsem, akkor szóljatok (:

Szép napot mindenkinek és hamarosan jövök a frissekkel. (:

ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Egyéb, Oldal DÁTUM: 2017.01.26.

Rajongói történetírás

December 30.-án a Tumblr és Twitter oldalakon megosztottam egy kiírást, miszerint szeretnék egy új topikot indítani. Az alábbi leírás került ki:

Gondolkoztam azon, hogy felteszek pár történetet az oldalra, ami elég hosszú és több fejezetes, de mindig csak rövideket találtam. Ha szeretsz történeteken agyalni és írni is szeretsz, itt található néhány pont ezzel kapcsolatban:

 • Minimum 3 fejezetnek kell lennie
 • A történetnek Narniáról kell szólnia vagy elég ha a karakterek szerepelnek benne – ez alatt értem azt, hogy éppen nem utaznak Narniába
 • Írnod kell egy kis bevezetőt
 • Ha készen vagy nem kell más tenned, mint elküldened a narniakron@gmail.com email címre
 • Ez nem egy verseny, de szeretném, ha lenne néhány rajongó és látogató, akik szeretnék megmutatni szeretetüket a történet iránt és szeretnék megmutatni tehetségüket. Minden írást örömmel fogadok (:

  Ez egy rögzített bejegyzés, a hírek ez alatt a poszt alatt jelennek majd meg!

  ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: Egyéb, Oldal DÁTUM: 2017.01.02.

  C.S.Lews tér nyílt Belfastban

  November 22-én jelent meg a hír, hogy Belfastban, az író szülővárosában egy teret nyitottak az író tiszteletére.

  A mágikus tér, mely Belfast egyik leghíresebb írójának állítottak, megörökítve az író életét és munkáját, aki korai gyerekkorát Észak-Belfastban töltötte.
  A Connwaster és a Comber Greenways kereszteződésénél fekvő 2.5 millió fontba kerülő tér 7 szobrot mutat be, melyet az ír művész, Maurice Harron készítette Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény alapján.
  300 fát ültettek a tér köré, mely képes 2000 ember befogadására és a környékén új vasút útvonal, boltozat, ösvények, utcai bútorok és homlokzati művek lesznek.
  A hét szobor – melyek Aslant, Maugrimot, Hódpapát és Hódmamát, a Vörösbegyet, a Fehér boszorkányt, a Kőasztalt és Mr Tumnust ábrázolják – a keddi bemutatón lett leleplezve, mikor az író mostohafia hivatalosan is megnyitotta a teret.
  Örömömre szolgált visszatérni Belfastba, különösen, hogy megnyithassam a C.S.Lewis teret – mondja Mr Gresham. – A legutóbb, mikor itt jártam 1998-ban, akkor egy másik most híres belfasti férfival, Keith Getty-vel együtt raktunk össze egy műsort a mostohaapám századik fordulójára. Ez egy lenyűgöző város és nagyon izgalmas, hogy így tisztelik meg Jack-et (ahogy ő hívja). A szobrok lenyűgözőek. Biztos vagyok benne, hogy ez a tér nagy fellendülése lesz Belfastnak, Lewis gyerekkori otthonának, melyet annyira szeretett.
  A kezdeményezést egy Észak-belfasti színész, Dan Gordon és néhány helyi előadó műsora zárta.
  Ez megába foglalt az Ajendance által előadott táncműsort, mely a Fehér boszorkány táncát adta elő, amit H&W daruk alatt vettek fel; és egy helyi furulyajátékos eljátszotta a Waterboys’ Further Up Further In számát, amit pedig a Cregagh Glen vízesésnél vettek fel.
  7 rövid filmet is lejátszottak, amint a 7 monumentumot leleplezték.
  Egy hómasina pedig téli csodaországgá változtatta a teret, ahogy Aslan szobráról hullt le a lepel.

  ÍRTA: Ördögmanó KATEGÓRIA: C.S.Lewis, Cikkek, Egyéb DÁTUM: 2016.12.07.

  1 / 3 oldal123